2021-01-08 21:45:54• hírek • Szatmár.ro

Maraton kategóriában Mani feljött a második helyre!

Alaposan megizzasztották a szervezők a Dakar-résztvevőket pénteken, a pihenőnapot megelőző futamon.


Al Qaisumah és Ha’il között 341 kilométer összekötő és 347 kilométer mért szakasz várt a mezőnyre, sok homokdűnével és gyors, veszélyes szakaszokkal. Nem csoda tehát, hogy ezek és az elmúlt hét után mindenki nagyon örül a pihenésnek.
 

Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője 4 óra 47 perc és 9 másodperc alatt gyűrte le a mért szakaszt, ami összetettben a 39. helyre volt elegendő. A futamgyőztes a spanyol Joan Barreda Bort lett, 3 óra, 45 perc és 27 másodperces idővel. Mani így a verseny felénél a 32. helyen áll, az éllovas pedig az ausztrál Toby Price.
 

Malle Moto kategóriában Mani a negyedik helyen fejezte be a pénteki futamot, 19 perc hátrányban az első helyezett francia Benjamin Melottal szemben. A kategória összetett ranglistáján a szatmári Dakar-hős a harmadik helyen áll. Az első helyet egyelőre biztosan tartja az olasz Maurizio Gerini.
 

A Maraton kategóriában a pénteki teljesítmény Mani számára a negyedik helyet jelentette, ezt a futamot is a kategória ranglistáján első helyen álló spanyol Tosha Schareina zárta az élen. Ám Gyenes a kategória összetett listáján felkúszott a második helyre, bár a győzelemhez jelen pillanatban 2 óra és 19 perc 12 másodperces hátrányt kell ledolgoznia.
 

A versenyből még hátravan hat futam, ez alatt sokat változhatnak a pontlisták. Bízunk benne, hogy Gyenes Emánuel számra a következő napok csak pozitívumokkal szolgálnak majd!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: